Brassói aprópecsenye – a miénk

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Brassói aprópecsenye – a miénk

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 3 darab vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 100 g füstölt szalonna
  • 350 ml paradicsomszósz
  • bors
  • majoránna
  • 2 darab leveskocka

Elkészítése:

Vágjuk kockára a húst, szalonnát, vöröshagymát. Egy nagyobb lábasban zsírjára sütjük a szalonnát, a hagymát üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a húst.

A húst fehéredésig pörköljük majd hozzátesszük a préselt fokhagymát. Egyet forralunk rajta, hozzátesszük a paradicsomszószt. Ha kevés a lé, felöntjük egy kis vízzel, majd hozzáadjuk a leveskockákat.

Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával és lassú tűzön készre főzzük. Sült krumplival tálaljuk.