Hozzávalók:
Elkészítése:
A 4 dl tejet felteszem a tűzre és belekeverem a 2 csomag vaníliás cukrot. Amikor a tej felmelegedett, folyamatos kevergetéssel hozzáadom a grízt.
A gríz pillanatok alatt megfől és besűrűsödik, ekkor elzárom a gázt és rögtön belekeverek a grízbe 1 kanál margarint. Hozzáadom a kókuszreszeléket és a cukrot is, és egy fakanállal jól eldolgozom.
Hagyom a grízt hűlni, mert amíg tűzforró, nem tudok dolgozni vele. Egy tálba vizet készítek, majd belemártom a kezem és egy-egy adag grízből szép gombócokat formázok.
Addig csinálom a formázást, míg az összes grízből golyó nem lesz és azonnal kínálom. Ha gyerek, vagy édesszájú van a családban, akkor egy kis tálkában gőz fölött 2-3 kocka étcsokit olvasztok és ebbe teszem a golyókat, s még a csoki olvadt állapotában kínálom.
Az egyik legolcsóbb édesség, ha a család valami finomat akar enni. Ráadásul az íze nagyon hasonlít a Raffaello-ra.