Hozzávalók:
Tésztához:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral kikeverem és kanalanként adom hozzá a vizet. Beleszitálom a lisztet, sütőport és belekeverem a diót. A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verem és lazán hozzákeverem a diós masszához. Gáztepsi nagyságú tepsit kibélelek sütőpapírral, rásimítom a masszát és készre sütöm (tűpróbát érdemes végezni). Mikor megsült a tészta lehúzom róla a sütőpapírt és hagyom kihűlni.
A lisztet csomómentesre keverem a tej felével és hozzáöntöm a többi tejhez, majd sűrű péppé főzöm és teljesen kihűtöm. A vajat, porcukrot, vaníliás cukrot habosra keverem és hozzáadagolom a lisztes pépet és a diót, majd az egészet jól összekeverem.
A kész krémet rákenem egyenletesen a diós tésztára, majd beteszem a hűtőbe dermedni. Mikor jól lehűlt a sütemény, tetejét leöntöm a csokimázzal (a csokit összeolvasztom az olajjal).