Hagymás rostélyos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hagymás rostélyos

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéstarja

Fűszerezéshez:

  • őrölt fekete bors
  • fokhagyma
  • mustár
  • olaj

Tálaláshoz:

  • 5 fej vöröshagyma
  • liszt
  • olaj (sütéshez)

Elkészítése:

A hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, apróra vágott fokhagymával és olajba mártva lerakjuk egy tepsibe, jénaiba. Hűtőszekrénybe tesszük legalább egy éjjelre.

A vöröshagymákat megtisztítjuk, felszeleteljük és besózzuk. Lisztben jól átforgatjuk. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük és lecsepegtetjük.

A húst a hagyma sütéséhez használt olajban sütjük. Kevés forró olajon sütjük a szeleteket, vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert akkor nagyon kiszárad.

Azonnal tálaljuk, a hússzeletre halmozzuk a ropogós rostélyos hagymát.

Tipp:

Szeretjük a hagymát, húst és a pikáns ízeket. Ez a recept nagy kedvenc!