Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
Elkészítése:
A vajat és a feltördelt csokit gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk. Hozzáadjuk a kávét. A cukrot és a kakaóport a vajas keverékhez adjuk. A mascarponét és a felvert tojásokat a fentiekhez adjuk.
Rászitáljuk a lisztet, beletesszük a csipet sót és a vaníliát, majd a krémet homogénné keverjük.
160 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt kb. 20*30 cm-es tepsiben 35 percig sütjük a browniet. A kész tésztát hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kézi mixerrel habbá verjük de közben 1-2 evőkanállal hozzáadunk már a mascarponéból, és fokozatosan szórjuk bele a cukrot. A maradék mascarponét a kávéval lazítjuk és a felvert tejszínhabba forgatjuk.
A süti tetején egyenletesen elosztjuk a krémet, minimum 3-4 órára hűtőbe tesszük ( még jobb, ha egy éjszakát állni hagyjuk), felkockázzuk és kakaóporral meghintjük.
A recept Piszkétől van. Kivéve a kávét. Az koffeinmentes. Hogy aludjon is a család :)