Kávés brownie mascarpone krémmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 40 ml kávé
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 2 ek. kakaó
  • 10 dkg mascarpone
  • 2 tojás
  • csipet só
  • vaníliakivonat

A krémhez:

  • 15 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 60 ml kávé
  • 4 ek. porcukor

Elkészítése:

A vajat és a feltördelt csokit gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk. Hozzáadjuk a kávét. A cukrot és a kakaóport a vajas keverékhez adjuk. A mascarponét és a felvert tojásokat a fentiekhez adjuk.

Rászitáljuk a lisztet, beletesszük a csipet sót és a vaníliát, majd a krémet homogénné keverjük.

160 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt kb. 20*30 cm-es tepsiben 35 percig sütjük a browniet. A kész tésztát hagyjuk kihűlni.

A tejszínt kézi mixerrel habbá verjük de közben 1-2 evőkanállal hozzáadunk már a mascarponéból, és fokozatosan szórjuk bele a cukrot. A maradék mascarponét a kávéval lazítjuk és a felvert tejszínhabba forgatjuk.

A süti tetején egyenletesen elosztjuk a krémet, minimum 3-4 órára hűtőbe tesszük ( még jobb, ha egy éjszakát állni hagyjuk), felkockázzuk és kakaóporral meghintjük.

Tipp:

A recept Piszkétől van. Kivéve a kávét. Az koffeinmentes. Hogy aludjon is a család :)