Svábpecsenye

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • fél kg sertés comb ( vagy ami éppen olcsó)
  • liszt
  • olaj
  • 5 dl húsleves (kockából is lehet)
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg sűrített paradicsom (kb  2 dl)

Elkészítése: A fokhagymát áttörjük, vagy kis kockákra vágjuk, majd beletesszük a leves lébe. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk és lisztbe forgatjuk. Forró olajban mindkét oldalát megkapatjuk, majd kivesszük.  Ha kész van az összes, visszatesszük a lábasba, ráöntjük a leves lét és a paradicsom pürét. Ebben a lében addig pároljuk még puha nem lesz. Ha a lé nem sűrűsödne be, akkor besűrítjük.  Hasáb burgonyával tálaljuk.