Gombás-citromos halszeletek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gombás-citromos halszeletek

Hozzávalók:

  • 6 szelet tengeri hal filé (ki melyiket szereti)
  • 6 nagy fej csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 egész citrom leve
  • 1 kis dobozos lm tejföl
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítése:

A halszeleteket sózom, meglocsolom a citrom levével és félre teszem.

A vöröshagymát apró kockákra vágom, üvegesre pirítom a zsiradékon, ráteszem a megmosott, megpucolt, szeletekre vágott gombát, sózom, hozzá adom az aprított petrezselyem zöldet, fedő alatt puhára párolom, végül zsírjára sütöm.

A halszeleteket egy grillserpenyőn meggrillezem, ráöntöm a tejföllel elkevert gombát és fedő alatt 5-10 percig párolom.

Párolt rizzsel és citromkarikával tálalom.

Jó étvágyat!