Hozzávalók:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítése:
A megtisztított krumplit apróra vágjuk, és vízben puhára főzzük. Leszűrjük, a vizet felfogjuk, és hagyjuk langyosra hűlni. A krumplit megtörjük, meghintjük sóval és elmorzsoljuk a lisztben.
A főző léből kimérünk b. 1,6 dl-t és elkeverjük benne az élesztőt, amit a krumplis liszthez adunk. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és zsírjára pirítjuk. A megtisztított lila hagymát nyolcad szeletekre vágjuk. A szeletelt füstölt sajtot 2-3 mm szélesre metéljük.
A fokhagymát a tejfölbe zúzzuk, meghintjük sóval és alaposan összekeverjük. Megkelt tésztát kör alakúra elnyújtjuk vagy egy pizza sütő formába kézzel belenyomkodjuk, miután a szalonnazsírral kikenjük és meghintjük kevéske liszttel.
Lekenjük a fokhagymás tejföllel, a félbevágott koktélparadicsomokkal körberakjuk a tésztát. Megszórjuk a lila hagymával és a szalonnával. Meghintjük a füstölt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 23 perc alatt megsütjük. Ha kicsit hűlt, egy éles késsel szépen szeletelhető. Ízlés szerint apróra vágott zöld kaliforniai paprikával megszórható.
Sütés:
180 fok hőlégkeveréssel, 200 fok alul-felülsütéssel és 4-es fokozat gázsütőben.