Hozzávalók:
Tésztához:
Szószhoz:
Feltéthez:
Elkészítése:
Az élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk az élesztős vizet (nem szükséges felfuttatni), az olajat. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 1 órát kelesztjük.
A szószhoz a házi paradicsomlevet csomómentesre keverjük a liszttel, majd kis lángon felforraljuk, közben ízesítjük a fűszerekkel. Hagyjuk kihűlni.
A szeletelt mozzarellát és a sonkát nagyobb darabokra vágjuk, a konzerv ananászt kicsit lecsöpögtetjük.
Egy kör alakú pizzasütőt kikenünk egy kevéske margarinnal és megszórunk liszttel.
A megkelt tésztát kézzel a pizzasütőbe nyomkodjuk úgy, hogy körben legyen egy kis pereme.
Megkenjük a fűszeres paradicsomos szósszal.
Először a mozzarella darabokat, majd a sonka darabokat helyezzük rá, rászórjuk az ananászdarabokat, meghintjük reszelt sajttal.
A sütőt előmelegítjük, addig még hagyjuk kelni a pizzát.
180 fokon hőlégkeveréssel 30 percet (vagy 200 fokon alul-felülsütéssel) sütjük.