Kakaspörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kakaspörkölt

Hozzávalók:

  • 1 db konyhakész kakas /az enyém 2kg/
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 4 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 2 ek zsír

Elkészítése:
A kakast gondosan megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A paprikákat és a paradicsomot megmossuk, a paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.

A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel.

Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a húst, sózzuk, és rövid lében pároljuk. Mikor a kakas puhulni kezd, ráöntjük a vörösbort és készre főzzük.

Galuskával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!