Paradicsomlé télre (főzés nélkül)

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Paradicsomlé télre (főzés nélkül)

Hozzávalók:

  • 5 kg paradicsom
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál só
  • 2 kávéskanál szalicil (vagy nátrium benzoát)
  • 1 kávéskanál borkénpor

Elkészítése:

A megmosott paradicsomot feldaraboljuk egy nagy edénybe vagy vödörbe.

Majd rászórjuk a cukrot, a sót, a szalicilt és a borként. Egy napig állni hagyjuk, közben többször megkevergetjük.

Egy nap múlva lepasszírozzuk és üvegekbe töltjük. Légmentesen lezárjuk. Tettem a kupakok alá zacskót, így biztos légmentes lesz és mehetnek az üvegek a végleges helyükre.