Hozzávalók:
Bundához:
Továbbá:
Elkészítése:
A megtisztított cukkinit kb. 7-8 mm vastag karikákra szeleteljük, a magvas részt kivágjuk. Meghintjük sóval és hagyjuk állni.
Egy tálkába lisztet készítünk a forgatáshoz. Egy edényben bő olajat forrósítunk. Egy másik edénybe ütjük a tojásokat a sóval habosra keverjük, majd a lisztet beleszórva és a sört fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává keverjük.
A cukkini alól leöntjük a vizet, először megforgatjuk a lisztben, majd a sűrű masszában, jól lecsöpögtetjük. Óvatosan a forró olajba helyezzük, és szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Krumplipüré volt hozzá a köret, de ízlés szerint akár fokhagymás mártogatós is kiváló kísérője lehet.