Részeg Izidor

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Részeg Izidor

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 4 tojás
  • 13 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor

A töltelékhez:

  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • rumaroma ízlés szerint
  • 1,5 dl tej

A krémhez:

  • 3 tojás
  • 5 ek porcukor
  • 1 ek kakaópor
  • 20 dkg margarin

Elkészítése:

A tojás sárgáját a kakaóporral, a porcukorral és a vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét és összekeverjük az előző krémmel. Kivajazott, 20*30 cm-es tepsiben kb 20-25 percig sütjük.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a kihűlt tészta tetejére kenjük.

A krémhez a tojásokat gőz fölött összekeverjük a porcukorral és a kakaóporral és addig verjük habverővel, amíg besűrűsödik. Miután kihűlt összekeverjük a margarinnal.

Ezt a krémet a diós töltelékre kenjük, a sütemény tetejét pedig mazsolával és csokireszelékkel megszórjuk.