Hozzávalók:
Elkészítése:
A megtisztított cukkinit kb. 1 cm vastag és 7 cm hosszú rudakra vágjuk. Ha nem zavar, a zsenge héját rajta hagyhatjuk. Egy tálcára sorakoztatva meghintjük sóval.
Amíg a cukkini levet ereszt, előkészítünk 3 tányérkát. Az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikban a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikban a pankó morzsát elkeverjük a reszelt parmezánnal. Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és 2 evőkanálnyi olajjal kikenjük.
A cukkiniról leitatjuk a levet, majd a fenti sorrendben bepanírozzuk. Az előkészített tepsibe fektetjük. Lekenjük vékonyan olajjal. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Egy újabb cukkinis étel. Nagyon egyszerű, a parmezántól izgalmas ízű, a pankótól pedig kívül ropogós, belül pedig puha. Mivel tepsiben sült, ezért egész kevés olaj felhasználásával készült.
Kínálhatjuk egy kis fokhagymás mártogatós kíséretében, de akár egy könnyű, színes saláta is illik hozzá.
Már korábban kinéztem egy receptet, aminek az egyik alapanyaga a panko morzsa. Ezelőtt még sohasem hallottam róla. Kiderült, hogy ez egy japán zsemlemorzsa és tulajdonképpen a mi zsemlemorzsánkhoz hasonlít, csak nem olyan apró szemű és egész világos. Egyes fővárosi boltokban beszerezhető, de én nem járok mostanában azon a környéken, ezért kitaláltam, hogy elkészítem házilag. Szinte sohasem vásárolok zsemlemorzsát, hanem a megmaradt kenyeret összevágom, megszárítom, húsdarálón ledarálom, egy tésztaszűrőn átszitálom. Nos, a szűrőn fennmaradt morzsát kiáltottam én ki házi pankonak.