Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Máz:
Díszítés:
Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral és a kávéval habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a diót. A tojás fehérjét kemény habbá verjük,majd óvatosan az előzőekhez keverjük.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt kisütjük. Hűlni hagyjuk.
A krémhez 2 dl tejet felforralunk. 1 dl tejben elkeverjük a lisztet,a vaníliás cukrokat és a felforralt tejjel sűrűre főzzük. A vajat,a margarint,a tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük,majd összedolgozzuk a főzött krémmel.
A tésztalapot megkenjük a krémmel.
Gőz felett megolvasztjuk a csokit és a margarint.Majd a masszával bevonjuk a süti tetejét.Tetszés szerint dióval díszítjük.
Jól lehűtjük,majd forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
A főzött krémet vaníliapudinggal is lehet helyettesíteni.
A tojássárga helyett 2 evőkanálnyi rumot is használhatunk.