Tejfölben pácolt sonkás-sajtos csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tejfölben pácolt sonkás-sajtos csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell
  • 1 doboz tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors ízlés szerint
  • 10 dkg liszt
  • 8 szelet gépsonka
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A csirkemelleket ketté vágjuk. A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és beleforgatjuk a csirkemell szeleteket. Egy napot állni hagyjuk.

Másnap kivesszük a tejfölös masszából a szeleteket, és lisztbe forgatjuk, serpenyőben egyesével fehéredésig sütjük. Tepsibe rakjuk, erre kerül a sonka, majd a visszamaradt tejfölös masszából keveset ráhalmozunk és sajttal jócskán megszórjuk, majd előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen rápirul.

Bármilyen körettel tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!