Hozzávalók:
Elkészítése:
A megtisztított, meghámozott sárgabarack húsát egy villával jól összetörjük, majd a joghurttal felváltva a jégkrém készítő formába kanalazzuk.
Beleszúrjuk a pálcákat és minimum 2-3 órára fagyasztóba helyezzük.
Ha kellőképpen lefagyott, a formát fél percre forró víz alá tartva szépen kiemelhetőek a jégkrémek belőle.
Még az előző szezonban vásároltam ezt a 4 darabos jégkrémkészítő formát, (Százforintos boltban kapható.) de még csak most avattam fel. A sárgabarackunk rohamosan érik és a gyerekek nem igazán rajonganak semmiféle friss gyümölcsért, kivétel a banán, de az sajnos nem terem a kertben :-)
Ezért megpróbáltam jégkrémet készíteni barackból, sűrű, krémes joghurtból. Cukrot egyáltalán nem adtam hozzá, így is jó édes lett. Mondanom sem kell, hogy alig bírták kivárni, hogy készítsek pár fotót és már nyúltak is érte és bőszen nyalogatták is. Kisfiam közben hozzátette: Isteni finom barack :-D
Jégkrémkészítő forma hiányában műanyag pohárban is fagyasztható, gyógyszertárban beszerezhető pálcikával. Ízlés szerint édesíthető porcukorral, esetleg mézzel.