Forrázott, kefires palacsinta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Forrázott, kefires palacsinta

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 0,5 teáskanál só
  • 1 pohár forró víz (kefires pohárral mérve)
  • 1 pohár kefir (175 g)
  • 1 pohár finomliszt (kefires pohárral mérve)
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 evőkanál cukor
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a lisztet és hozzáöntöttem a tojásos keveréket. Alaposan átkevertem, csomómentesre, hozzáadagolva a többi hozzávalót is.

Az első palacsinta alá kentem egy kevés olajat a palacsintasütőre. Nem nagy lángon, egyesével kisütöttem. 26 cm-es teflon serpenyőben sütöttem ki. 6 nagy palacsinta lett belőle. 2 személy részére bőven elegendő.

Tölthetjük ízlés szerint. Légies, könnyed (apró lyukacskák képződnek benne sütéskor), puha, nagyon finom, a tejjel készültnél sokkal könnyedebb az íze, állaga.