Gyümölcskocka-sütés nélkül

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Gyümölcskocka-sütés nélkül

Hozzávalók:

  • 10-20 ek közötti cukor, ízlés szerint (eredeti recept: 20 ek)
  • 1 kg kimagozott meggy vagy cseresznye
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 10 ek búzadara
  • 1 l tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • a pudinghoz tetszőlegesen cukor
  • 2 dl tejszín

Elkészítése:
A kimagozott gyümölcsöket egy liter vízben a cukorral feltesszük főni és kb 5-10 percig főzzük. A pudingot a cukorral leírásnak megfelelően elkészítjük.A gyümölcsös lébe kanalanként hozzáadjuk a búzadarát és amíg megfő folyamatosan kevergetjük. Az így keletkezett gyümölcsös masszát vizezett tepsibe kanalazzuk és óvatosan rásimítjuk a pudingot. Hagyjuk egészen kihűlni,majd hűtőben 2-3 órát állni hagyjuk.A tésztát nagyobb kockákra szeleteljük és tejszínhabbal tálaljuk.