Szakállas pogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szakállas pogácsa

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 20 dkg reszelt sajt
  • 36 dkg margarin
  • 6 evőkanál tej
  • 3 tojás sárgája
  • 60 dkg liszt

A tetejére:

  • 3 tojásfehérje

A töltelékhez:

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg tömlős sajt
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 25 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és 3 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. A tetejüket megkenjük tojásfehérjével. Előmelegített sütőben 180 fokon, sütőpapírral kibélelt tepsiben 10 perc alatt szép pirosra sütjük.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, kivéve a reszelt sajtot. Két, már korábban kisült korongot összeragasztunk a töltelékkel és megforgatjuk a reszelt sajtban.