Csalamádé

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Csalamádé

Hozzávalók:

  • 1 kg káposzta
  • 1/2 kg vöröshagyma
  • 1/2 kg kovászolni való uborka
  • 1/2 kg paprika
  • 1-2 db répa
  • 10 dkg cukor
  • 3,5 dkg só
  • 2 dl 10 %-os ecet
  • 1/2 mokkás kanál kénpor
  • 1 csomag egész bors

Elkészítése:
A káposztát nagyon vékonyra szeleteljük és uborka szeletelővel a vöröshagymát,az uborkát,a paprikát és a répát szeleteljük esetleg a paprikát lehet vastagabbra is vágni . Jól összekeverjük !  Hozzáadjuk a cukrot,sót,kénport,ecetet meg a borsot és jól összekeverjük . Hűtőbe rakjuk és másnap fogyaszthatjuk ! Ha télére tesszük el akkor üvegekben is eltárolható.