Ketchupos, mézes csirkecombok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Ketchupos, mézes csirkecombok

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 2 evőkanál méz
  • 2 dl ketchup
  • 1 dl étolaj
  • 1 mk. őrölt bors
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. szárnyas fűszerkeverék

Elkészítése:

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, sózzuk.

Az olajat elkeverjük a fűszerekkel és az átnyomott fokhagymával. A combokra öntjük a fűszeres olajat, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. Még jobb, ha a pácolást előző nap végezzük.

A combokat tepsibe tesszük, ráöntjük a páclevet. A tepsit lefóliázzuk, és előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük, amíg a hús megpuhul, majd levesszük a fóliát, megkenjük a mézes ketchuppal és a combokat szép pirosra sütjük. Többször ellenőrizzük, mert könnyen megég!

Köretnek kukoricás rizst és készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!