Bazsalikomos-mustáros csirkemáj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bazsalikomos-mustáros csirkemáj

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 4 ek mustár
  • 4 ek olívaolaj vagy napraforgóolaj
  • 1 tk majoránna
  • 1 tk morzsolt bazsalikom
  • pici delikát
  • 4 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A csirkemájat megtisztítjuk, megmossuk, majd egy olajozott tepsibe fektetjük szorosan egymás mellé.

A mustárt az olajjal, a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával jól elkeverjük és 10-15 percre hűtőbe tesszük. Miután az ízek jól összeértek a mustáros krémet a csirkemájra kenjük. A tepsit egy fóliával lefedjük és előmelegített sütőben 20-25 perciig sütjük.

Ezután a fóliát eltávolítjuk és kb 10 percig tovább sütjük. Melegen párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.