Sonkával-kukoricával töltött hajtovány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sonkával-kukoricával töltött hajtovány

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 3-3,5 dl tej
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 dl étolaj

A töltelékhez:

  • 30 dkg sonka
  • 2 db lila hagyma
  • 2 db kukoricakonzerv
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 2 db fokhagymagerezd
  • 1 doboz tejföl
  • bacon kockára vágva

A tetejére:

  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás

Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta hozzávalóival. 1 órát kelesztjük.

A tésztát kettévesszük, kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a fokhagymás tejföl felével, rászórjuk a sonka, bacon, hagyma, kukorica, sajt felét, és feltekerjük, mint a bejglit.

Háromszögekre elvagdossuk, majd a tetejét megkenjük tojásos tejföllel. A másik tésztát ugyanúgy betöltjük. Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük, sütőpapírral kibélelt tepsiben.