Túrós galuska

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 50 dkg túró
  • 3 tojás
  • 1-2 dl víz

Elkészítése:
A felvert tojásokat összekeverjük a liszttel, a túró felével, ízesítjük és annyi vízzel, hogy se túl lágy se túl kemény galuska tésztát kapjunk. Kiszaggatjuk, akár evőkanállal is és forró vízben kifőzzük. Egy tepsit kikenünk és az aljára beleterítjük a galuskákat, rátesszük a túró másik felét és összemelegítjük. Tálaláskor szalonna pörcökkel és reszelt sajttal vagy akár tejföllel tálalhatjuk. Gyors és finom. Jó érvágyat hozzá!