Hozzávalók:
A tésztához:
A kenéshez:
A meggyes töltelékhez:
A vaníliakrémhez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból begyúrjuk a tésztát, majd folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe, amíg a tölteléket elkészítjük.
A meggyet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, szegfűszeget és felöntjük a vízzel, majd felforraljuk. A szegfűszeget kivesszük belőle, a pudingport elkeverjük csomómentesen 1 dl vízben, majd a meggyhez öntjük, elkeverjük és sűrűre főzzük. Kihűtjük, majd botmixerrel pürésítjük.
A vaníliás krémhez a szokásos módon elkészítjük a pudingot.
Ha van piteformánk használjuk azt, ha nincs, akkor egy kapcsos tortaformát. A formát vajazzuk ki, majd a tészta 2/3-ad részét nyújtsuk ki 3 mm vastagra és helyezzük a formába. A maradék tésztából készítsünk kis leveleket.
A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben süssük el kb 15-20 perc alatt, majd vegyük ki a sütőből, kenjük a tésztára a maggyes, majd vaníliás krémet és a tetejére tegyük rá a tésztaleveleket. Ha maradt még tészta sodorjuk hosszú rúddá és tekerjük körbe a süti szélét, majd kenjük meg felvert tojással. Visszatoljuk újabb 15-20 percre a sütőbe a félkész pitét.
Szeletekre vágva, tejszínhabbal díszítjük.
Bármilyen más bogyós gyümölcsből is elkészíthetjük.