Bázai kolbászleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bázai kolbászleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg kolbász
  • 25 dkg zöldborsó
  • 25 kg zöldbab
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 2 db babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 1 kávéskanál mustár
  • 2 csapott ek liszt

Elkészítése:

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. Rátesszük a karikára szeletelt kolbászt, meghintjük fűszerpaprikával és kicsit pirítjuk.

Hozzáadjuk a zöldborsót és a zöldbabot felöntjük 2 l vízzel, ízlés szerint sózzuk, beledobjuk a babérlevelet és belepréseljük a megtisztított fokhagymát.

Tejfölt kikeverjük a mustárral , liszttel egy merőkanálnyi levessel.Jól kikeverjük és besűrűsítjük vele a levest.