Lara szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Lara szelet

Hozzávalók:
Sárga piskóta:

  • 4 tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg liszt
  • fél cs sütőpor

Kakaós piskóta:

  • 4 tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 5 dkg finom liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 1,5 ek víz
  • 1 ek olaj
  • fél cs sütőpor

Krém:

  • 2,5 zacskó vaníliás pudingpor
  • 7,5 dl tej
  • 25 dkg kristálycukor
  • 25 dkg teavaj
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg csoki reszelve
  • fél dl rum
  • 3 dl narancsdzsem

Elkészítése:

A sárga piskótához a tojások sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük, majd a fehérjét csipet sóval felverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és elkeverjük. A sárgákhoz felváltva adagoljuk a lisztet és a habot, majd összekeverjük. Egy 30*40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük. Tűpróbát végezzünk!

A kakaós laphoz a sárgákat kikeverjük a cukorral, kakaóporral, vízzel és az olajjal. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákhoz adjuk a lisztet és a habot felváltva. Egy 30*40 cm-es tepsiben sütjük ezt is, majd kihűtjük.

A krémhez a pudingporokat elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük és a cukrot akkor keverjük bele, ha a tűzről levettük. Ha kihűlt kihabosítjuk a vajjal és a margarinnal, majd utána belekeverjük a csokit és a rumot.

Ha a lapok kihűltek, akkor mindkettőt két lapba vágjuk. A krémből keveset tegyünk félre a sütemény tetejére. Tegyük le az egyik barna lapot, kenjük meg a krém felével, erre jön az egyik sárga lap, rákenjük a dzsemet, másik sárga lap, ezt megkenjük a krém másik felével és befedjük a barna lappal. Tetejére rákenjük a maradék krémet és csokimázzal díszíthetjük ízlés szerint.

Nagyon finom ízt ad a süteménynek a narancsdzsem. Jó étvágyat a Lara sütihez!

Tipp:

Nagyobbik unokámról neveztem el ezt a finom sütit, mert teljes egészében én találtam ki.