Hússal-gombával töltött palacsinta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hússal-gombával töltött palacsinta

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • Kevés étolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kk. pirospaprika
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • 2,5 dl tejföl
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 40 dkg gomba
  • 20 dkg csemege uborka
  • 10 db palacsinta
  • Őrölt
  • Kömény

Elkészítése:
Darált húst hagymás olajon lepirítjuk, sózzuk, fűszerezzük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott szalonnát, gombát, csemegeuborkát és tovább pároljuk. Megszórjuk, pirospaprikával majd kevés vízzel felöntve pároljuk tovább. Mikor már jó puha minden, hozzáadjuk a tejfölt és pár percig főzzük. Palacsintákba betöltve tálaljuk, pörkölt levével leöntjük, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.