Hozzávalók:
A leveshez:
A húsgombóchoz:
Elkészítése:
Tegyük fel a húsos csirkemell csontot főni egy lábosban. Enyhén sózzuk, borsozzuk, és tegyünk hozzá egy teáskanál tárkonyt is. Fedjük le, és forraljuk fel.
Közben pucoljuk meg és karikázzuk fel a répákat, kockázzuk fel a krumplit. Ha a víz felforrt, tegyük hozzá a répákat, és a 2 karika citromot, főzzük kb. 15 percig, majd adjuk hozzá a felkockázott burgonyát is, és főzzük további 15-20 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.
Eközben készítsük elő a húsgombócot a fenti link alapján. Amikor letelt a főzési idő, dúsítsuk a levest a gombócokkal, majd keverjük simára a tejfölt a liszttel, adjunk hozzá egy merőkanálnyi levest, és úgy keverjük a levesbe.
Így elkerülhetjük, hogy ‘pöttyös’ legyen. Forraljuk még 5 percig, kóstoljuk meg, és tegyünk hozzá egy teáskanál tárkonyt, illetve sózzuk, ha szükséges,majd fogyasszuk jó étvággyal!
Ha nincs ‘felesleges’ csirkemell csont, nyugodtan tegyünk a levesbe 2 leveskockát. Nem fog rontani a leves ízén.
Citromkarikák helyett használhatunk citromlevet is.(Ezt célszerű csak akkor beletenni, ha már majdnem teljesen készen van a leves. És feltétlenül kóstoljuk meg, nehogy túl savanyú legyen a végeredmény!)