Vienetta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vienetta

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek porcukor
  • 6 ek liszt
  • 12 g sütőpor

Krémhez:

  • 2 cs tejszínízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 22*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát 3 részre osztjuk és külön-külön megsütjük. A kihűlt piskótát hosszában elvágjuk, így lesz 6 lapunk.

A pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük és sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihabosított margarinnal összekeverjük jó habosra és a lapokat egymás után megtöltjük. Olvasztott csokival minden sort meglocsolunk.

A sütemény oldalát és tetejét is lekenjük a krémmel, olvasztott csokival csurgatjuk le.