Betyár gulyásleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Betyár gulyásleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 20 dkg gomba
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 közepes fehérrépa
  • 1 közepes zeller
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 5 csapott ek liszt
  • 1 ek fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 közepes paprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 2 l víz

Elkészítése:

Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rátesszük a cikkekre vágott paprikát és paradicsomot, megszórjuk fűszerpaprikával és hozzáadjuk a megmosott és felkockázott húst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel, majd közben hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott répaféléket, a zellert és a gombát.

A tojásból és a lisztből nokedlitésztát készítünk és belecsipkedjük a levesbe és még pár percig főzzük.