Házi francia krémes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Házi francia krémes

Hozzávalók:

  • egy zacskó háztartási keksz (négyzet alakú)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • fél l habtejszín
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 8 dl tej
  • 3 cs főzős vanília ízű pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • egy tábla tortabevonó

Elkészítése:

A pudingokat megfőzzük a leírásnak megfelelően. A porcukrot habosra keverjük a vajjal/margarinnal. Ha a puding kihűlt hozzákeverjük a vajas krémet

Egy tálcára tegyük le téglalap alakban a kekszeket, vagy, hogy könnyebb legyen vele bánni egy tepsi aljába. A kekszekre kenjük rá a pudingos, vajas krémet, de úgy, hogy a kekszek ne mozduljanak el.

A vaníliás cukrot hozzáadjuk a habtejszínhez és kemény habbá verjük azt. Ezt a habot rákenjük a sárga krém tetejére. Erre a habra teszünk még kekszeket.

A tetejére olvasztott tortabevonót teszünk. (Ezt mi kihagytuk belőle)