Sült tojással töltött fasírt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sült tojással töltött fasírt

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 3 db tojás
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 7 ek napraforgó olaj
  • 2 db zsemle
  • só ízlés szerint
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • 3 csapott ek liszt
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • só ízlés szerint

A töltelékhez:

  • 7 tojás

Elkészítése:

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük.

Egy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a megdinsztelt vöröshagymát, 2 db tojást, vízbe áztatott és kinyomkodott zsemléket. Fűszerpaprikával meghintjük, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a zsemlemorzsát, és jó alaposan összedolgozzuk.

A töltelékhez a tojásokat felverjük, ízlés szerint sózzuk, és kevés olajon megsütjük.

Folpackot terítünk egy deszkára vagy az asztalra, erre ráhelyezzük a masszát, és olyan hosszú téglaalapra igazgatjuk amilyen hosszú tepsibe szeretnénk sütni.

Masszán elosztjuk a sült tojást, óvatosan feltekerjük, és olajjal kikent tepsibe helyezzük.

A maradék 1 db felvert tojással lekenjük, és sütjük.