Ágnes szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Ágnes szelet

Hozzávalók:
Tészta:

  • 10 evőkanál cukor
  • 1,5 dl olaj
  • 8 ek liszt
  • 3 ek kakaópor
  • 10 tojás
  • 1,5 cs sütőpor

Krém:

  • 3 cs főzős vanília ízű pudingpor
  • 0,5 l habtejszín
  • 1 l tej
  • 3 ek cukor

Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral,olajjal,liszttel,kakaóporral,sütőporral összekeverjük,végül a tojás felvert habját is hozzárakjuk. Sütőpappírral bélelt (kb28x38-as)tepsibe tesszük,előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd ha megsült ketté vágjuk. A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük,ha kihűlt,3 dl keményre vert habtejszínnel összekeverjük.A krémet rákenjük a félbevágott tészta aljára,rárakjuk a másik felét,és a maradék keményre vert hullalát rákenjük. A tetejét bármilyen gyümölccsel,kakaóporral,csokiforgáccsal díszíthetjük.