Gombás tokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gombás tokány

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús
  • 0,5 kg gomba
  • pirospaprika
  • olaj
  • 2 vöröshagyma
  • majoránna, só, bors
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek liszt

Elkészítése:

A húst vékony csíkokra vágjuk. Az olajat felmelegítjük, megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát. Rátesszük a pirospaprikát, a húst és a gombát. Fűszerezzük. Fedő alatt készre főzzük.

A tejfölt kikeverjük a liszttel, behabarjuk vele a húst. Összefőzzük.

Rizzsel, galuskával, tésztával is tálalhatjuk.