Paprikás oldalas

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Paprikás oldalas

Hozzávalók:

  • 600 g oldalas (húsos)
  • 100 ml szójaszósz
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 5 egész bors
  • 5 szegfűbors
  • 2 ek só
  • víz

A tálaláshoz:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • fűszerpaprika

Elkészítése:

Az oldalast egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a szójaszószt, fokhagymát, borsot, szegfűborsot és a sót, majd annyi vízzel felöntjük, amennyi ellepi. Fedő alatt, forrásban addig főzzük, amíg meg nem puhul.

Ha megpuhult akkor kivesszük a vízből, kicsit kihűtjük, majd bekenjük zúzott fokhagymával és megszórjuk pirospaprikával. Szeletelve, friss kenyérrel, mustárral kínáljuk.

Tipp:

Nagyon szeretjük a férjemmel, mindig a hazai abált tokaszalonnára emlékeztet! :)