Hozzávalók:
Krém:
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. Tortaformába tesszük és megszórjuk a mandulával, majd megsütjük, a meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
A krém elkészítése :
A tojássárgáját, a lisztet a pudingot a fél literből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett besűírtjük. A kapott krémet elfelezzük.
A krém egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. Kihűtjük. A margarint két részre osztjuk és gépi habverővel krémesítjük, belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.
Összeállítás:
A mogyorókrémmel megkent tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a 5 dl habtejszínből vert kemény habot tesszük. Díszítjük tetszés szerint!
28cm-átméröjű tortaformában sütöm vagy 30*22cm-es tepsiben!