Hozzávalók:
Tészta:
Elkészítése:
A tojásokat robotgéppel habos-krémesre verem. Ez kb 5 percet vesz igénybe. ezalatt meghámozom az almákat és lereszelem. Akinek gondja van a candidával, az nyomkodja ki az almák levét a gyümölcscukor miatt. Az almákra ráreszelem a citrom héját, és rányomom a levét, hozzáadom a fahéjat, mazsolát, darabokra tört csokit. Hozzáadom a felvert tojásokhoz, fakanállal összekeverem, majd jöhet a dió, vagy mandula/ aki eheti, kiválthatja apró zabpehellyel is /, és a szódabikarbóna. Összekeverem, és hozzáadom az olvasztott zsiradékot. Sütőpapírra kanállal halmokat rakok, és 170 fokos sütőben 15-20 percig sütöm.
Ezt a receptet többféleképpen is fel lehet használni. Lehet hozzáadni kakaóport, és rumaromát, kókusszal. Lehet mákot tenni hozzá, és a mák tömegének megfelelően csökkenteni kell a darált alapanyagok mennyiségét. Lehet kakaósan meggyel. Csak a fantázia szab határt. Lehet tortaformában is sütni, egy picivel több dióval, vagy mandulával, vagy zabpehellyel. Ez a recept többféle ételallergiára nyújt alternatívát. Jó étvágyat hozzá!