Töltött bundás krumpli

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 1 doboz családi májkrém
  • 4 db tojás
  • 3 ek liszt
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • olaj a kisütéshez
  • kevés ételízesítő

Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, majd hosszában mindegyiket félbe vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. Vigyázat ne főzzük túlságosan puhára. Ha megfőtt a levét leszűrjük, ha kicsit meghűlt mindegyik krumpli belsejét kiskanállal kikaparjuk majd ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. A krumplikat megtöltjük májkrémmel, majd lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk majd olajban pirosra sütjük. Önálló ételként vagy köretként is adhatjuk. Tartár mártással vagy sajt mártással is nagyon finom.

Tipp:

A kikapart krumpliból krokettet készíthetünk.