Csirkemáj kacsazsírban sütve

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkemáj kacsazsírban sütve

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 30 dkg kacsa vagy libazsír
  • őrölt bors

Elkészítése:

A májat mossuk és tisztítsuk meg, hártyákat /esetlegesen az ereket/ vágjuk le róla. Papírtörlővel szárítsuk le az összes vizet.

Melegítsük meg a zsírt, borsozzuk meg és szép lassan süssük meg a májakat. Sózni csak a sütés végén szabad.

Fogyasszuk hidegen friss fehér kenyérrel, zöldségekkel /paprika, paradicsom, lila hagyma/ vagy melegen burgonyapürével.

Jó étvágyat kívánok hozzá!