Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
A piskótához:
A krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral és átszitáljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk és óvatosan a fehérjéhez adjuk. Apránként hozzákeverjük az átszitált lisztet, majd a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Ha megsült a piskóta a formát körbevágjuk, levesszük a karikát és a forma alját is. A tortánkat kihűlés után három lapba vágjuk.
A tejjel, pudingporral és a cukorral megfőzzük a pudingot és hagyjuk kihűlni. A zselatint egy dl vízben felforraljuk /mikróban vagy gőzfürdőn, hogy ne égjen le/.
A habtejszínt kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot botmixerrel átkeverjük és a kihűlt de még folyós zselatinnal együtt a tejszínhabhoz adjuk.
A befőttet leszűrjük és /3-4 darabot tegyünk félre a díszítéshez/ apró kockákra vágjuk.
Az alsó lapot megkenjük a krém harmadával és megszórjuk az összevágott barack felével. Rátesszük a második lapot megkenjük krémmel és rászórjuk a maradék barackot. Ráhelyezzük a felső lapot és lekenjük a tetejét és körben az oldalát a maradék krémmel. Külön felvert tejszínhabbal és őszibarack szeletekkel díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!