Borsostokány főtt tésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Borsostokány főtt tésztával

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • olaj
  • őrölt bors
  • delikát
  • 1 paradicsom
  • 1 zöld paprika
  • 3-4 ek lecsó

Elkészítése:

A húst ceruza vastagságúra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. Egy lábasban a füstölt szalonna zsírját kisütjük, amennyiben nem elegendő, kevés olajat öntünk hozzá, majd beletesszük a hagymát, amit üvegesre pirítunk. Ezt követően hozzáadjuk a húst, jól átforgatjuk, majd felengedjük vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, delikáttal és amikor felfőtt beletesszük a paradicsomot, paprikát és a lecsót.

Időközönként megkeverjük és addig főzzük amíg a hús megpuhul. Kifőtt tésztával tálaljuk, melyhez ízlés szerint savanyúságot, vagy tejfölt fogyaszthatunk.