Sztracsatella

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sztracsatella

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 2 dl búzadara
  • 2 dl cukor
  • 2 tojás sárgája
  • babapiskóta
  • 12,5 dkg dkg margarin
  • 2 dl habtejszín
  • 1 tábla étcsokoládé
  • kevés tej és rum

Elkészítése:

A tojás sárgákat, a búzadarát, cukrot a tejben felfőzzük, néhány percig hűtjük, majd összedolgozzuk a margarinnal.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd reszeljünk bele fél tábla csokit és óvatosan keverjük össze.

Egy jénai aljára kitesszük a rumos tejbe áztatott babapiskótával, erre jön egy réteg grízes krém, egy réteg csokis tejszínhab. Ezután megint egy sor rumos-tejes babapiskóta, grízes krém, végül a maradék csokis tejszínhab.

Tetejére ráreszeljük a maradék csokit.