Púpos hús

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Púpos hús

Hozzávalók:

  • 10 szelet karaj vagy tarja
  • 25-30 dkg csiperke gomba
  • fél fej vöröshagyma
  • bors
  • ételízesítő
  • tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A húst kicsit kiütögetjük, sózzuk. Serpenyőben kb 10 perc alatt elősütjük.

A megtisztított, kockára vágott gombát kevés hagymát megpirítjuk, ezt is ízesítjük kevés sóval, borssal, ételízesítővel.

A húst tepsibe tesszük, borssal megszórjuk, és sütjük 10-15 percig. Kivéve s sütőből tejföllel megkenjük, elosztjuk rajuk a gombát, reszelt sajttal megszórjuk majd készre sütjük.

Sült burgonyával esetleg főtt rizzsel tálaljuk.