Szilveszteri malackák

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szilveszteri malackák

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg puha vaj
  • 25 dkg főtt áttört burgonya
  • 25 dkg túró
  • 2 kiskanál só

A tetejére :

  • egy felvert egész tojás pici sóval ízesítve
  • egész fekete bors vagy napraforgómag

Elkészítése:

A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőbe pihentetjük. Ezután a tésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra nyújtjuk.  A legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval ugyanannyi korongot szaggatunk, míg a közepessel fele annyit mint a másik kettőből.

Tehát nálam a 19 db-hoz kellett 19 db legnagyobb, 19 db legkisebb és 10 db a közepes körtésztából.  A nagy körlapokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük őket a felvert sós tojással. ( Ezek lesznek a malacfejek ) A közepes körlapokat 4 egyforma cikkre vágjuk. ( Ezek lesznek a malacfülek )

A legkisebb körlapokra pedig szívószállal két lyukat fúrunk. ( Ezek lesznek a malacorrok )  A füleket és az orrokat a malacfejekre illesztjük és lekenjük őket is a felvert tojással. Fekete borsból vagy napraforgómagból szemeket ragasztunk a malackáknak.

A malac-pogácsákat sütőpapíros tepsin 220 fokos, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.