Hozzávalók:
Elkészítése:
A felforrósított zsírom üvegesre párolom a hagymát, bele dobok pár szem borsot köményt és babérlevelet, megszórom a pirospaprikával, elkeverem és ráteszem a jól megtisztított feldarabolt tyúkot, sózom és fedő alatt félpuhára főzöm. Ekkor rávágom a paprikát a paradicsomot, pár percig erős lángon főzöm ezután mehet rá a megmosott káposzta, és a gersli. Időnként megkeverem, és ha kell utána ízesítem.
Amikor minden jó puhára főtt, készítek egy vékony rántást és még ezzel is pár percet főzöm, de vigyázni kell ilyenkor már hamar oda kap!
Bodag:
a maradék lisztet 1 evőkanál sóval 2 teáskanál szódabikarbónával, 1 evőkanál zsírral, és annyi langyos vízzel hogy kicsit keményebb tésztát kapjak mint a nokedli, összegyúrom, jól kidagasztom.
10-15 percet állni hagyom, majd tepsiben 180 fokon kb 30 perc alatt megsütöm.
Én úgy tanultam édesanyámtól, hogy amikor a bodag megsült, meg kell fürdetni!
Ez annyit tesz hogy kivesszük a tepsiből és gyors mozdulatokkal a csap alatt levizezzük a bodagot. Ezután tiszta konyha ruhába csavarjuk, szigorúan csak törni szabad!