Káposztás tutyi

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 1 kg burgonya
  • 20-30 dkg liszt (attól függően, hogy mennyire lisztes a burgonya)
  • 2 kanál búzadara
  • 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
  • 1 tojás,só

Töltelék:

  • 1,5-2 kg káposzta
  • só, olaj,bors,cukor

Elkészítése:
A krumplit felkarikázzuk, megfőzzük, leszűrjük, és összenyomjuk. Hagyjuk kihűlni. Utána elvegyítjük a zsíradékkal, liszttel, darával, kicsit sózzuk, és a tojással összegyúrjuk. Pihentetés nélkül dolgozzuk ki! Kb 3 cipó lesz belőle, amit ki kell sodorni! Közben a legyalult káposztát megsózzuk 2 evőkanál sóban, állni hagyjuk 15-20 percig, kicsavarjuk, és a kb 1-2 evőkanál olajban elvegyített 1 evőkanál cokros alapba beletesszük, majd a káposztát közepes lángon aranysárgára sűtjük.Ha kihűlt, akkor az egyik cipót, amit kinyújtottunk,ráhalmozzuk a harmadát a tölteléknek, és feltekerjük, mint a beiglit. Kiolajozott tepsibe tesszük. Ugyanezt még kétszer megismételjük és akkor 3 cipó lesz a tepsinkben. Sütés előtt megkenjük a tetejüket tojás és egy evőkanál tejföl keverékével  és a rudakat ujjnyi vastagra vágjuk, hogy jobban átsüljön!  Kb. 40 percig nagy lángon sütjük, amíg a teteje aranysárga nem lesz!
Nagyon finom, kiadós, esetleg kis tejfölt lehet tenni a kész tutyi tetejére, úgy a legfinomabb!!
Jó étvágyat kívánok hozzá!