Hozzávalók:
A tésztához:
A pudinghoz:
A tetejére:
Elkészítése:
A pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd felfőzöm sűrűsödésig és langyosra hűtöm.
A liszteket, sót és a sütőport összekeverem. A tojás sárgákat a cukorral nagyon habosra mixelem, hozzáöntöm részletekben a vizet, aztán az olajat is, folyamatos keverés közben. Belekeverem a lisztet is. A tojásfehérjékből kemény habot verek, beleteszem a citromlét és azzal még verem. A habot a keverékbe forgatom óvatosan.
A tészta felét egy 22*38 cm-es a tepsibe öntöm, a másik felébe belekeverem a kakaót és rácsorgatom a tepsiben lévő tésztára. Villával megkeverem, a közben langyosra hűlt pudingból teáskanállal szaggatok és a tészta tetejére egyenletesen rárakom.
Betolom a 220 fokos sütőbe, 5 perc múlva 180 fokra mérsékelem és kb 35 percig sütöm.
A két tejfölt elkeverem a porcukorral. 2 dl cukros tejfölt kiveszek és a zselatint feloldom benne, majd összekeverem az egésszel és a kihűlt sütire öntöm, majd beteszem a hűtőbe, hogy megdermedjen a puding és a tejföl.
Tálalás előtt a tetejét meghintem kakaóporral.
A receptet több helyen is láttam már. Kis változtatással elkészítettem én is. Azt hiszem az eredeti Vassné Editkétől ered.
A recept eredetileg 2 nagy tejfölt ír, de az én tapasztalatom az volt, hogy kevesebb is elég. Én 3 kis dobozos tejfölt kevertem ki és még azt is majdnem soknak tartottam. De kinek-kinek milyen az ízlése, persze lehet többet is.