Pudingos-tejfölös kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Pudingos-tejfölös kocka

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 6 tojás
  • 180 g cukor
  • 1/2 dl olaj
  • 1 dl víz
  • 150 g finomliszt
  • 100 g rétesliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaó
  • csipet só
  • pár csepp citromlé

A pudinghoz:

  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 ek cukor

A tetejére:

  • 2 nagy doboz tejföl
  • 5-6 ek porcukor
  • kakaópor
  • 10 g zselatin

Elkészítése:

A pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd felfőzöm sűrűsödésig és langyosra hűtöm.

A liszteket, sót és a sütőport összekeverem. A tojás sárgákat a cukorral nagyon habosra mixelem, hozzáöntöm részletekben a vizet, aztán az olajat is, folyamatos keverés közben. Belekeverem a lisztet is. A tojásfehérjékből kemény habot verek, beleteszem a citromlét és azzal még verem. A habot a keverékbe forgatom óvatosan.

A tészta felét egy 22*38 cm-es a tepsibe öntöm, a másik felébe belekeverem a kakaót és rácsorgatom a tepsiben lévő tésztára. Villával megkeverem, a közben langyosra hűlt pudingból teáskanállal szaggatok és a tészta tetejére egyenletesen rárakom.

Betolom a 220 fokos sütőbe, 5 perc múlva 180 fokra mérsékelem és kb 35 percig sütöm.

A két tejfölt elkeverem a porcukorral. 2 dl cukros tejfölt kiveszek és a zselatint feloldom benne, majd összekeverem az egésszel és a kihűlt sütire öntöm, majd beteszem a hűtőbe, hogy megdermedjen a puding és a tejföl.
Tálalás előtt a tetejét meghintem kakaóporral.

A receptet több helyen is láttam már. Kis változtatással elkészítettem én is. Azt hiszem az eredeti Vassné Editkétől ered.

Tipp:

A recept eredetileg 2 nagy tejfölt ír, de az én tapasztalatom az volt, hogy kevesebb is elég. Én 3 kis dobozos tejfölt kevertem ki és még azt is majdnem soknak tartottam. De kinek-kinek milyen az ízlése, persze lehet többet is.