Hozzávalók:
Elkészítése:
A tésztát félkeményre főzzük és pár percig a vízben hagyjuk. Öntsünk egy fél pohár hideg vizet rá, hogy ne főjön tovább csak a tészta szívjon magába egy kis vizet. Így nem lesz lágy a tészta, de jól megnő.
A brokkolit szedjük rózsáira, és egy jól lefedhető forraló edényben olvasszunk kb 6-8 dkg vajat.Tegyük hozzá a brokkoli rózsákat, sózzuk meg, öntsünk hozzá egy dl. vizet és kis lángon fedő alatt pároljuk puhára. Egy serpenyőben, vagy wokban olvasszunk kevés vajat és nyomjuk hozzá a két tömlős sajtkrémet.
Amikor elolvadt, öntsünk hozzá kb 2 dl tejet vagy tejszínt. Itt a mennyiséget ki-ki maga dönti el, hogy a tésztát jó tejszínesen vagy ragacsos, sajtosan szereti. Tegyük hozzá a puhára főtt brokkolit és a pennét.
Jól keverjük össze. Ha túl sűrűre sikerült, a tészta főzővizével vagy a brokkoli alatt maradt vajas vízzel lehet hígítani. Lehet variálni különböző ízű sajtkrémekkel de én szeretem ha natúr, így jobban érvényesül a brokkoli íze.
Jó étvágya hozzá!